Flyvende efterårsferie i naturpark Lillebælt

 Onsdag den 17. oktober bliver himlen over Skamlingsbanken forhåbentligt fyldt med små og store drager, når Naturpark Lillebælt inviterer til drage-event fra klokken 13 -16.

Naturparken inviterer alle børn og voksne til at komme ud og nyde vinden, sætte sin egen drage op, låne en drage eller selv bygge en af de genbrugsmaterialer, som står til rådighed for alle de drage-byggere, der kommer forbi.

– Vi synes, det er en god lejlighed til at vise, at man kan lave fine drager af genbrugsmaterialer i stedet for nødvendigvis at skulle anskaffe sig nyt, siger formand for Naturpark Lillebælt og byrådsmedlem i Kolding, Eea Haldan Vestergaard, der selv kommer forbi Skamlingsbanken og deltager i drageeventen.

Naturparkens højeste punkt

På Skamlingsbanken er der masser af plads til at lade dragerne stige til vejrs. Skamlingsbanken er Naturpark Lillebælts højeste punkt med sine 113 meter over havet, hvor man kan nyde den smukke udsigt ud over bæltet og synet af dragerne på himlen.

Man kan også møde Naturparks Lillebælts naturvejledere og få en snak med Eea Haldan Vestergaard, der fortæller mere om naturparken og alt det, du kan opleve Naturpark Lillebælt.

Adressen er Skamlingsvejen 123, 6093 Sjølund. Tilmelding er ikke nødvendig, og det er gratis at deltage.

Hvem står bag Naturpark Lillebælt?

Kolding, Middelfart og Fredericia Kommuner samarbejder om at skabe en naturpark, hvor natur, kulturarv, vækst og bæredygtig turisme går hånd i hånd. De tre kommuner ønsker at formidle områdets storslåede natur og samtidig bidrage til, at flere – lokale og turister – får glæde af naturen. Alt sammen under hensyntagen til områdets enestående kombination af et unikt hav- og fjordområde, natur, landskab, kultur og geologi.

Kolding Kommune går ind for direkte genbrug. Kommunen har derfor lavet en forsøgsordning, hvor virksomheder, foreninger, klubber, m.fl. kan få et såkaldt ressource-pas og gå på jagt efter genbrugsmaterialer på alle kommunens genbrugspladser.