Nåletræsskoven på Tombolapladsen pilles ned

I uge 31 går kommunes folk i gang med at pille den midlertidige nåletræsskov på Tombolapladsen ved Rendebanen i Kolding midtby ned. Planter og materialer bliver genbrugt andre steder, mens pladsen fremover skal anvendes til arrangementer. F.eks. kommer Tombolapladsen til at syde af liv ved Kulturnatten 23. august.
”Nåletræsskoven har været populær, men den har hele tiden været tænkt som et midlertidigt byrum. Faktisk har den fået lov at stå et år længere end planlagt, men nu begynder vi at kunne se, at konstruktionen flere steder ikke er stabil længere,” fortæller skov- og landskabsingeniør Stine Houborg, Kolding Kommune.

Det grønne byrum med nåletræsbevoksning i to kæmpestore plantekasser blev skabt i 2017 med støtte fra kommunens grønne pulje. Ideen var dels at skabe et midlertidigt åndehul for byens gæster, dels at afprøve nogle ideer til at skabe en attraktiv og grøn midtby.

Undervejs er initiativet blevet evalueret, og generelt har brugerne været glade for den grønne oase med de indbyggede siddepladser.

Når nåletræsskoven nu pilles ned, bliver hovedparten af materialerne genbrugt andre steder. Fyrre- og lærketræer samt jord bliver en del af Biblioteksparken, som åbner i uge 32 på parkeringspladsen Sneglen foran Kolding Bibliotek. De resterende træer og planter udplantes på kommunens arealer, bl.a. i Legeparken og langs Hylkedalsvej.

I kommunens nye bydesign-guide er Tombolapladsen reserveret som åben plads til arrangementer og midlertidige projekter. Pladsens to store lindetræer bliver naturligvis stående, når nåletræsskoven fjernes.