Kay Bojesens muntre aber inviterer til abe-fest.

Masser af arrangementer – for dem, der gider!

Hvis din fantasi er kortsluttet og du keder dig i efterårsferien, så har andre heldigvis tænkt for dig og stillet nogle gode forslag:

Abefest på Trapholt

Trapholt er fyldt med Kay Bojesens glade aber, og derfor inviteres der til abefest for børn i efterårsferien. Til abefesten kan man lave sin helt egen stop-motion film, hvor man selv bestemmer, hvad aben og de andre dyr skal opleve. Man kan også lave aben og dens junglevenner i perleplader eller bygge løs med 25.000 Kay Bojesen-klodser.

Til abefesten deltager man i en stop-motion workshop, hvor man med sin egen mobil eller tablet laver en film og selv bestemmer handlingen. Skal aben svinge sig igennem junglen eller møde farlige dyr på savannen? Til abefesten er der også mulighed for at lave perleplader med jungledyrene eller tegne fantasifulde tegninger.

Stå på vagt

Et helt rum er fyldt med 25.000 byggeklodser, og her kan fantasien få frit løb. I et andet område i udstillingen er et originalt Kay Bojesen-klatrehus blevet genopført og inviterer til en klatretur. Ved ’Amalienborg’ kan man, sammen med alle Kay Bojesens gardere, også klæde sig ud med bjørneskindshue og uniform og prøve at stå vagt i et skilderhus.

Abefesten finder sted alle hverdage i uge 42. Stop-motion workshoppen kører kl.  10.30, 11.30, 13.00, 14.00 og 15.00 og varer ca. 50 min. For at være sikker på en plads kan man købe billet til 30 kr. på forhånd på www.flexbillet.dk/Trapholt.

 

Edderkopper på Landbomuseet 

Tør du se en edderkop i øjnene og er du egentlig stærkt nok til et liv på landet? Mandag og tirsdag i efterårsferien kan børn og voksne blive klogere på sig selv, naturen og livet på landet i gamle dage, når Landbomuseet på Brødsgårdsvej i Kolding i samarbejde holder efterårsdage fra klokken 10-15.

I naturteltet lyder udfordringen fra de studerende fra Odense Universitet: Tør du se en edderkop i øjnene? Jacob, Rikke og Thor vil gøre børn og voksne klogere og mere fortrolig med de otte-benede skabninger.

– Vi har indsamlet ”show” edderkopper og vil også tage deltagerne med på jagt i naturen efter både rov-edderkopper og hjulspindere og fortælle om edderkoppernes spind og sanser, fortæller Thor Kholat Jensen der er ph.d. studerende på Odense Universitet og frivillig i Danmarks Naturfredningsforening.

Henning arbejder i smedjen – og han tager mod en hjælpende hånd.

Æblemost og pandekager

I smedjen har Henning tændt op til en hård arbejdsdag ved ambolten og håber at mange stærke drenge og piger vil kigge forbi og hjælpe med at banke jernet i smukke former. En flok af de andre frivillige fra Landbomuseet har hevet æblepresser og kværne frem, så gæsterne på museet kan medbringe deres æbler og lave dem om til lækker æblemost.

Efterårsdagene er to hyggelige dage sprængfyldt med aktiviteter og gode oplevelser. Der er ingen stress og jag bare hygge og god tid til at være sammen. Aktiviteterne er gratis, men husk at tage madpakken med for det tager typisk hele dagen at hygge sig på Landbomuseet, siger naturvejleder Nanna Winbladh. Hun tilføjer, at hvis nogen trænger til ekstra energi, så er vedkomende velkommen til at kaste sig over melkværnen og kværne mel til en bål-pandekage eller gå i cafeen og købe kaffe og kage.

Der er mulighed for at stege sin egen pandekage over bålet.

Oplev Mormors gebis 

Der er en sprudlende, sprællende og fuldstændig flippet musik-oplevelse i vente for børn og deres voksne i efterårsferien på Kolding Bibliotek. Trioen Dissing og Las fortolker Jakob Martin Strids elskede børnebog ’Min mormors gebis’ i en koncert, der har horn i panden, som trioen siger. De leger med genrer som folk, rock, reggae og pop, og koncerten vil med garanti sætte gang i dansefødderne hos både børn og voksne.

Koncerten er for børn fra 2 år og op. Den finder sted tirsdag den 16. oktober klokken 15 på Torvet på Kolding Bibliotek. Billetten er gratis, men skal hentes på bibliotekets hjemmeside til både børn og voksne.

Onsdag den 17. oktober handler det om de gode tv-serier til Serie-snak. Temaet er serier med kvinder i centrum, og du kan give dit besyv med i diskussionen om moderne serier som ’Girls’ og ’Better Things’. Giver det overhovedet mening at kalde dem ”kvindeserier”? Seriesnak foregår i Bryggeriet på Kolding Bibliotek klokken 19.00-20.30. Billetter kan købes for 20 kr. på bibliotekets hjemmeside og inkluderer snacks og sodavand.

Programmet byder også på bogsalg, robot-OL, Coding Pirates og Readathon. Til Readathon kan familier, unge og voksne få en gedigen læseoplevelse, når der læses løs i enten 12 eller 24 timer.

Se alle efterårsferiens tilbud på Koldingbibliotekerne eller se dem på www.koldingbib.dk.

På Harteværket kan man lære noget om potter og planter.

Stik fingeren i jorden

Hører du til dem, der gerne stikker en finger i jorden for at finde ud af, hvad der nu skal ske, eller hvor du skal hen, så er her et godt tilbud fra Kolding Kommune:

Hent en spand kompost og hjælp din far og mor med at gøre noget godt for haven. Det tilbød kommunen også i foråret, og det var en stor succes.

Nu er der igen kompost til udlevering.  Hver dag i efterårsferien kan der hentes kompost på de kommunale genbrugspladser i Vamdrup, Christiansfeld og på Bronzevej i Kolding. Husk – tag en skovl med!

Samtidig får børn og deres voksne mulighed for at stikke en grøn finger i komposten, dog på en lidt anden måde. På efterårsferiens hverdage 15.-19. oktober klokken 10-15 på Harteværket kan man lave hjemmelavede urtepotte-skjulere af genbrugsmaterialer og så frø i kompostjord. Medarbejdere fra Renovation står klar med masser af inspiration og en god bunke materialer. Arrangementet er en del af Harteværkets tilbud i efterårsferien.