Carmen ta’r en tyr ved hornene i klassisk drama

Kolding Teaterforening præsenterer Den Jyske Operas nye opsætning af Georges Bizets opera ”Carmen”. Det sker på Comwell Kolding Teater fredag den 12. oktober kl. 19.30.

Handlingen i operaen er følgende: Carmen, en skøn kvinde, arbejder på en tobaks-fabrik. Hun får øje på soldaten Don José, som synes at være den eneste mand, der ikke er interesseret i hende. Det er for galt, synes hun, og derfor forsøger hun at forføre ham.

Det viser sig at være en let sag. Don José bliver vildt forelsket i hende. Han opgiver sin forlovede, Micaëla, og følger med Carmen til smugler-lejren, hvor hun bor.

Menneske-tyren slår sig løs, og det koster Carmen livet.

Svag mand bliver morder

Den frie fugl Carmen begynder snart at kede sig og falder for en anden mand, den berømte toreador Escamillo.

Don José bliver drevet til vanvid af sin jalousi og dræber til sidst Carmen uden for tyrefægter-arenaen i Sevilla, mens tusinder tiljubler den sejrende Escamillo…

Ved forestillingen i Kolding besættes rollerne som Carmen af Francine Vis, som Don José af Samuel Sakker, som Escamillo af Lars Møller og Lona Mohr Villadsen synger Micaëlas parti. Desuden medvirker Silvia Micu, Andreas Winther, Lise Christensen, Tue de Stordeur, Per Bach Nissen, Jens Bové og Jani Kyllönen. Musikken leveres af Sønderjyllands Symfoniorkester. Instruktør er Thaddeus Strassberger.

Billetter kan købes på www.billetten.dk