Der sker meget i Brændkær. I løbet af sommeren fik området sin egen bajer.

Penge til fem projekter i Brændkjær

Fem projekter fik hver 15.000 kroner, da projektet Brændkjær Bestemmer gik i luften for syvende gang.

Siden 2013 har politikerne afgivet magten og økonomisk kompetence til 5.800 borgerne i Brændkjær i Kolding, så de en gang om  året selv kan bestemme, hvad der skal sættes gang i af aktiviteter i deres lokal-område. I denne syvende omgang dystede seks borger-projekter om fem gange 15.000 kroner.

Flere foreninger 

– Vi politikere skal turde give noget af magten fra os og lade borgerne bestemme selv. Vi kan ikke vide, om det er en Tarzan-bane, en mad-klub eller noget helt tredje, der er brug for. Ved borger-budgettering stiller vi penge til rådighed, men det er lokale selv, der beskriver projekter, indhenter tilladelse og mobiliserer opbakning til de indkomne forslag, forklarer Karina Lorentzen, der er formand for social- og sundhedsudvalget.

Siden Brændkjær Bestemmer begyndte, har området fået mange flere og forskellige foreninger, som laver aktiviteter, en lokal legeplads, en byfest og mange andre initiativer med en sum på 15.000 kroner til at styrke det lokale fællesskab.

Det syvende Brændkjær Bestemmer gav først og fremmest penge til at udvikle byfesten, som allerede har fundet sted en gang. Den samlede 2.000 mennesker og gav både penge og medlemmer til den forening, der kæmper for en lokal hal.

Meget for pengene

– Det vigtigste med borger-budgetterne er, at vi får skabt nogle fællesskaber, og jeg synes, vi får meget for pengene. Det giver sammenhold, noget at gå til, og flere lærer hinanden at kende. Jeg vil rigtigt gerne udvide muligheden for borger-budgetter til andre områder af kommunen, fortæller Karina Lorentzen.

Der faldt også penge af til en bog, der skal beskrive områdets historie, aktiviteter for ældre og børn samt den lokale legeplads, som besøges af hundreder af børn og voksne hver uge.

 

Mette Winther Hauge
Udviklingskonsulent for frivillighed og fællesskab